ordissimo brother MFC-J4620DW

Tips voor het kiezen van een printer voor het aankopen - Handleidingen Ordissimo (Ordissimo v4)

U wilt een printer aanschaffen en ervoor zorgen dat deze herkend wordt door uw Ordissimo. Er zijn eenvoudige manieren om met zekerheid te controleren of uw printer compatibel is met uw Ordissimo. Volg voor meer informatie de gids...


Compatibiliteit : Ordissimo
Niveau: Inleiding
Geschatte duur: 30'

De printer is het onmisbare randapparaat van uw Ordissimo.  Soms is het nodig om een printer te gebruiken om: 

 • een document af te drukken dat te lang is om op het scherm te lezen, een online gedownload formulier, een ontvangstbewijs.
 • een document te scannen dat u via e-mail of transport op een USB-medium wilt verzenden.
 • uw foto's af te drukken.
 • enzovoort

 

Samen bekijken we hoe u toegang krijgt tot de documenten om de compatibiliteit van uw printer met uw Ordissimo te controleren.

 

1Vragen die u moet stellen voordat u een printer kiest.

 • Is ze compatibel met mijn Ordissimo (de belangrijkste vraag) ?
 • Hoe verbind ik het met mijn Ordissimo (USB-kabel, ethernet, wifi)?
 • Is er een klein scherm om mijn printer te configureren (het is veel handiger om een printer met een schermpje te configureren)?
 • Inkjetprinter (vloeibare inkt wordt via kleine pijpjes, nozzles genaamd, op papier gegooid; de prijs-kwaliteitverhouding van de printer is onverslaanbaar) of laserprinter (gebruikt een xerografisch drukprocédé; de kwaliteit is zeer hoog en de kosten per pagina zijn goedkoper maar de printer is veel duurder) cf. artikel in Wikipedia "Laser printer"?
 • Eenvoudige printer (zeer betaalbare prijs) of multifunctionele printer (hogere prijs, maar niet noodzakelijkerwijs volumineus)?
 • Hoeveel cartridges heeft het (als ik tekst wil afdrukken, is het beter om een printer te hebben met een zwarte cartridge en een kleurencartridge, maar als ik foto's wil afdrukken, is het beter om een printer te hebben met een zwarte cartridge en drie kleurencartridges)?
 • Dubbelzijdig, handmatig, automatisch of niet?

 

2Aansluitmodus van de printer op de Ordissimo.

 • Als ik mijn printer op USB wil aansluiten, moet ik een USB-kabel voorzien, omdat deze over het algemeen niet bij de printer wordt meegeleverd.
 • Als ik mijn printer via wifi wil verbinden: als de enige verbindingsmodus van mijn printer WPS is (= Wi-Fi Protected Setup: een nieuwe gebruiker heeft geen sleutel meer nodig om verbinding te maken, maar de beveiliging is verminderd), moet ik ervoor zorgen dat mijn internetbox WPS beheert.

 

3De lijst met compatibele printers.

a. Om toegang te krijgen tot de lijst met compatibele printers, ga ik naar "Instellingen" en klik op het tabblad "Printer". Hier ben ik in het bedieningspaneel van de printer.

compatibele printers

b. Klik op de "Lijst van de printers".

lisjt van de printers

c. Lijst van compatibele printers.

Een webpagina met alle "List van printers die compatibel zijn met uw Ordissimo" wordt geopend.

lijst van compatibele printers

Printers die door Ordissimo zijn getest en compatibel zijn gemaakt, zijn naar verluidt gecertificeerd.

d. Blader door de volledige lijst.
Om alle compatibele printers te zien, scroll ik de webpagina met de schuifbalk rechtsboven in de lijst. Ik heb dan toegang tot een andere schuifbalk aan de rechterkant van de lijst om in alfabetische volgorde door alle compatibele printers te scrollen.

lijst

4Raad van Ordissimo.

Ordissimo heeft voor u compacte, eenvoudig te gebruiken multifunctionele printers geselecteerd met een elegant ontwerp en een zeer redelijke prijs. Ze kunnen verbinding maken met uw Ordissimo met een USB-kabel of met uw internetbox met een ethernetkabel of Wi-Fi die u kunt vinden op :

www.ordissimo.nl

 

ordissimo brother MFC-J4620DW
 

 

Nu is het aan u om te bepalen welke printer het beste bij uw behoeften past.