De Webcam gebruiken op Ordissimo

De Webcam gebruiken op Ordissimo - Handleidingen Ordissimo (Ordissimo v4)

Wat kan er met de webcam, met welke applicaties? Wat is het verschil tussen "Skype videovergadering" en "Webcam"? En wat te doen als de webcam wazig is? Lees voor meer informatie...


Compatibiliteit : Ordissimo
Niveau: Inleiding
Geschatte duur: 20'

Op Ordissimo maken twee applicaties gebruik van de Webcam: "Webcam" en "Skype videovergadering". We zullen samen onderzoeken hoe we de webcam kunnen testen alvorens u advies te geven in het geval van het niet functioneren van één van deze applicaties.

 

Presentatie van de twee webcamtoepassingen.

 • Webcam: hiermee kunt u een foto maken, een video opnemen en deze per e-mail versturen;
 • Skype videovergadering : telefoongesprekken en videoconferenties via het internet.

 

 

 

 

1Test de webcam.
 

Om de webcam van een Ordissimo te testen, kunt u de gebruik "Webcam" . Deze software wordt gebruikt om foto's of video's te maken via uw webcam.

Het beeld van uw webcam moet verschijnen, anders controleert u de volgende punten :

 1. Aangesloten op USB als het een externe webcam is op de Ordissimo;
 2. Ingeschakeld op een aantal draagbare Ordissimos: een knop met een webcam tekening is soms beschikbaar om het uit / aan te schakelen, druk eenmaal op deze toets als deze beschikbaar is om dan opnieuw de toepassing op te starten die gebruik maakt van de webcam ;
 3. Compatibiliteit van uw webcam: als de webcam is aangesloten op USB, moet deze voldoen aan de "UVC"-standaard.


2Skype.

Als u een probleem ondervindt bij het gebruik van de webcam, vindt u hier de punten die u moet controleren:

 1. Als uw afbeelding niet wordt weergegeven, kunt u in de audio- en video-instellingen van Skype de juiste camera kiezen om te gebruiken. Als het daarna nog steeds niet werkt, stop dan het gesprek en begin opnieuw.
 2. Als uw microfoon niet werkt, kunt u in de audio- en video-instellingen van Skype de juiste microfoon kiezen om te gebruiken. Als er niets verandert, controleer dan in uw Ordissimo instellingen, in de "Extra's" sectie, of de microfoongevoeligheid niet op 0% is ingesteld. Als het daarna nog steeds niet werkt, stop dan het gesprek en begin opnieuw.

 

3Slechts één programma tegelijk mag de webcam gebruiken.

 1. De webcam kan gebruikt worden met Skype of Webcam-Ordissimo om te chatten met een vriend, en met Webcam-Ordissimo te bellen, foto's te nemen en video's op te nemen.
 2. Opgelet! Slechts één van deze applicaties kan tegelijkertijd worden gestart, anders kan alleen de eerste de webcam gebruiken. U moet Skype dus verlaten om bijvoorbeeld de webcam in Webcam-Ordissimo te gebruiken, en omgekeerd.


 

4Interne webcam microfoons aangesloten via USB.

De interne microfoons van USB webcams (zoals voor webcams logitech C250, C300...) werken niet met de webcam-Ordissimo applicatie. Om geluid te hebben wanneer u een video wilt maken, moet u een externe microfoon met een aansluiting hebben.
Wij raden u aan een audio-headset te kopen op uw audiopoort (en geen USB-hoofdtelefoon...) om van een onberispelijke kwaliteit te genieten en vertraging te vermijden.

 

5Wazige webcam.
 

 • Vergeet niet om op een draagbare Ordissimo de plastic beschermlaag van de sensor van uw webcam te verwijderen, die vaak aanwezig is bij ontvangst van uw nieuwe Ordissimo!
 • Bij een externe USB-webcam is vaak een scherpte-instelling beschikbaar met een ring om rond de lens te draaien.

 

 

Communiceer met uw dierbaren, maak foto's of neem uw eigen video's op!

Il n'y a aucun commentaire sur cette page pour l'instant. Veuillez vous connecter pour pouvoir en soumettre un.