Waarom een USB-stick formatteren?

Waarom een USB-stick formatteren? - Handleidingen Ordissimo (Ordissimo v4)

Je hebt net een USB-stick gekocht of je ondervindt er wat problemen mee, dan is het tijd om deze te formatteren. Volg de gids...


Compatibiliteit : Ordissimo
Niveau: Inleiding
Geschatte duur: 10'

U kunt op elk moment uw USB-stick formatteren op Ordissimo. Maar wat betekent "formatteren"? Formatteren betekent een USB-stick instellen of resetten.

Wanneer moet u uw USB stick formatteren?
In twee gevallen moet u uw USB-stekker formatteren:

  • wanneer u een nieuwe USB-stick koopt (voordat deze voor het eerst wordt gebruikt om gegevens te kopiëren) of
  • wanneer u een probleem ondervindt met uw USB-stick. 

Om te weten hoe u te werk moet gaan, nodigen wij u uit deze stappen te volgen:

 

1Klik op instellingen.

In dit geval heb ik net een USB-stick aangeschaft. Daarom worden er geen gegevens op opgeslagen, en zal ik hem formatteren voor mijn eerste gebruik. Ik klik op de instellingen (gereedschappen onderaan mijn scherm).

Klik op instellingen.


2Klik op het tabblad "Extras".

Na het aanklikken van het tabblad "Extra's", Ik klik op de knop "Een USB-drager formatteren".

Klik op het tabblad "Extras".
 

3Selecteer de schijf die u wilt formatteren.

Er verschijnt een venster dat me uitnodigt om de disk te formatteren. De naam van mijn USB-stick "CLE_USB" wordt vermeld, het is mijn USB-stick die geselecteerd is voor het formatteren. Ik klik dan op "Bevestigen".
Het selectievakje "Snelle opmaak" verwijdert het minimum, maar niet de volledige gegevens. Deze mag alleen worden gebruikt als de sleutel in goede staat is.

formaat een usb-sleutel

 

4De schrapping valideren.

Hiermee verwijdert u alle gegevens die eerder op uw USB-stick zijn opgeslagen. Er verschijnt een venster om deze opmerking te maken. Klik op "Yes" om uw USB-stick te formatteren. Het formatteren is aan de gang, ik wacht...

klik op ja
 

5Het formatteren is voltooid.

Er verschijnt een ander venster waarin wordt gemeld dat de formattering van mijn USB-stick is voltooid en de handeling correct is uitgevoerd. Ik zal in staat zijn om de verbinding te verbreken en vervolgens mijn USB-stick opnieuw aan te sluiten nadat ik op "Ok" heb geklikt.

opmaak voltooid
 

Aarzel niet om naar ons te komen met uw opmerkingen...